dimarts, 7 de març del 2017

Aquesta setmana hem vist la pel·lícula Eduardo Manostijeras. Després de veure el film l'hem comentat i hem escrit una crítica cinematogràfica.

Eduardo_Manostijeras-907299996-large.jpg

Director: Tim Burton

Intèrprets principals: Johnny Depp, Winona Rider, Dianne Wiest

Durant una nit de Nadal, una padrina li conta a la seva neta el motiu pel qual cau neu. A partir d'aquí conta una història en la qual el protagonista és Eduardo Manostijeras, un home creat artificialment per un vell inventor que no va acabar la seva obra, deixant-li al jove tisores a les mans i que viu en un immens castell allunyat de la civilització. Eduardo és adoptat per una família de classe mitjana que viu en un barri residencial i acaba enamorat de na Kim, la filla adolescent de la família.

La  pel·lícula transcorre entre dos escenaris totalment oposats: el barri de la família i el castell residencial de n’Eduardo. El barri és un lloc amb molts colors on sempre hi ha llum; cada casa d'un color, els cotxes també… En canvi el castell és un lloc fosc, tot negre, amb construccions inacabades i molt tètric. Els decorats de cada escena o ambient contribueixen molt a mostrar al públic la diferència entre els dos llocs.
Pel que fa al vestuari de la gent del barri podem dir que és alegre, amb molts colors, estampats i molt originals. El maquillatge és molt exagerat, igual que els pentinats que duen les dones. Eduardo duu un vestit tot negre de dalt a baix, però la mare li dona una camisa blanca i uns calçons perquè es pugui integrar millor al nou barri.
La música és una part important del film, ja que dona importància tant als moments de suspens com de comèdia.
La interpretació dels actors és bona. Cal afegir que cada personatge té un caràcter molt diferent, i es reflecteix molt en les seves accions.
La pel·lícula vol mostrar que Eduardo no és estrany, sinó que la gent del barri només pel fet del seu aspecte físic el rebutja, ell només és un noi abandonat que mai s’ha relacionat amb la societat. El protagonista no coneix el mal, l’únic que vol es fer nous amics, però a causa de les seves mans produeix por als altres. A més, al principi la gent l’accepta amb entusiasme per ser la novetat, però des del moment que es comencen a aprofitar d’ell l’utilitzen per deixar-lo com el dolent. Per això ell té algunes actituds negatives que la mateixa gent del barri li produeix.



Júlia Servera Mir 3rD



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada