dimarts, 11 d’abril del 2017

Anam al 26è Encontre de Teatre!

26è Encontre de Teatre, 10 d'abril de 2017


Logo fet per na Marta Juaneda, de 1r d'ESO C


Ahir, dia 10 d'abril, es va celebrar el 26è Encontre de Teatre a Andratx. Tot i que des de fa uns anys només té una durada d'un dia, aquest està ben atapeït de tallers i activitats. Després que els organitzadors de l'encontre ens rebessin al teatre Sa Teulera i ens explicassin les instruccions i les normes que havíem de seguir, començà la primera sessió de tallers. Després, a la una del migdia, tres nines de 1r d'ESO de l'institut de Binissalem ens presentaren un projecte, on participa tot el centre, per conscienciar la gent de l'ajuda que necessiten els refugiats de Síria. A continuació, un grup de teatre professional mallorquí va representar l'obra Frontera, només amb gestos i moviments corporals. Tractava d'un tema tan actual com el de la immigració i els refugiats. Tot seguit vam poder fer un col·loqui amb els actors i la directora, i molts alumnes de diferents instituts els feren preguntes molt interessants.

Després de dinar de "pa amb butxaca" vam fer una activitat col·lectiva que consistia en un mannequin challenge on participàrem tots. A continuació, vam fer la segona sessió de tallers i devers les 19:30h tots els alumnes vam mostrar tot el que havíem assajat durant el dia.
En total hi participaren 12 instituts (de Palma i de diferents pobles) i l'Escola de Música i Teatre de Llucmajor.

Els tallers giraven al voltant de diferents temes relacionats amb el món del teatre: fer cinema, percussió corporal, bandes sonores, teatre musical, creació de personatges, mim, creació col·lectiva, etc., tots ells dirigits per professionals. 

Volem dir també que el logo que es va fer servir per identificar l'encontre d'enguany està dibuixat per l'alumna del Madina Mayurqa Marta Juaneda, de 1r d'ESO C.

Jo vaig fer un taller de creació col·lectiva, vam parlar sobre la visió perifèrica, l'espai i el concepte de la llibertat.

El meu company, en Miquel Seguí, va fer un taller sobre bandes sonores. Van assajar una breu obra de dues escenes. Un al·lot interpretava un personatge i la resta feien renous de la selva amb diferents instruments. Al principi creien que no els sortiria bé, però a l'hora de representar-ho a l'escenari del teatre Sa Teulera, davant tothom, els va sortir molt bé. El professor, Ernest Fuster, antic alumne del Madina, els va agradar molt.

Clara Perelló, 3r d'ESO D




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada